Tarieven en praktische informatie

Met de klas naar het museum

Vanaf september kun je het UMU weer met de klas bezoeken! Op deze pagina vind je de tarieven en praktische informatie over de onderwijsprogramma’s in het museum voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Begeleide onderwijsprogramma zijn tijdens reguliere schoolvakanties niet mogelijk. Bezoek met BSO-groepen is wel mogelijk tijdens schoolvakanties. Meer informatie is te vinden op de pagina van het BSO-bezoek.

Tarieven

  • UMU Onderzoekstour: €140,- voor max. 30 leerlingen. Dit programma duurt 90 minuten.
  • Onderzoeksprogramma ‘Kijk, wij dieren’ met bottenworkshop: €140,- voor max. 30 leerlingen. Dit programma duurt 90 minuten.
  • Onderzoeksprogramma ‘Grondig speuren’ met fossielenworkshop: €220,- voor max. 30 leerlingen. Dit programma duurt 120 minuten.
  • Onderzoeksprogramma ‘Uitdokteren’ en ontwerpworkshop: €220,- voor max. 30 leerlingen. Dit programma duurt 120 minuten
  • Onderzoeksprogramma ‘Alle mensen verzamelen’ en workshop aandacht: €220,- voor max. 30 leerlingen. Dit programma duurt 120 minuten

De prijzen zijn inclusief begeleiding door twee Kennismakers en museumentree.

Tijden

De onderwijsprogramma’s vinden plaats op schooldagen tussen 9:30 en 16:30. Wij adviseren om onderstaande tijdssloten aan te houden. In overleg zijn er ook andere tijden mogelijk.

9.30 uur – 11.00 / 11.30 uur
11.45 uur –  13.15 / 13.45 uur
14.00 uur –  15.30 / 16.00 uur

Tijdens het bezoek

Begeleiding

Om het schoolbezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen, vragen wij om minimaal twee begeleiders per klas mee te nemen. Daarnaast verwachten wij een actieve houding van de begeleiders en docenten.

De klas wordt tijdens het bezoek begeleid door onze Kennismakers, zij zijn student aan de Universiteit Utrecht en dus zelf onderzoekers in spé! De Kennismakers staan klaar bij de entree om de schoolklas te ontvangen en te verwijzen naar de ontvangstruimte. Wij verzoeken om niet eerder dan een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Bij vertraging kun je contact opnemen met onze receptie op nummer (030) 253 80 08.

Jassen en tassen

Er zijn speciale lockers voor schoolgroepen om de jassen en tassen veilig op te bergen.

Bereikbaarheid

UMU is goed te bereiken met het OV. Vanaf NS station Utrecht Vaartsche Rijn is het ongeveer 10 minuten lopen. Parkeren kan in parkeergarage Vaartsche Rijn of parkeergarage Springweg. Daarna is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar het museum. Bij vervoer met de touringcar kan de chauffeur jullie afzetten bij de halte Abstederburg. Deze bevindt zich op 5 minuten loopafstand.

Boeken

De UMU onderzoekstour kan voor twee groepen tegelijk worden geboekt. De overige programma’s zijn boekbaar voor één groep tegelijk. Het is wel mogelijk om twee verschillende zaalprogramma’s voor twee klassen tegelijk te boeken.

Meer informatie

Heb je een vraag over onze onderwijsprogramma’s? Stuur een mail naar onderwijs.umu@uu.nl. Voor informatie over wijzigen en annuleren van de boeking verwijzen we je naar de boekingsvoorwaarden.