In de maak: Fossielenjacht

In de week voor Pasen lanceert het UMU de Fossielenjacht. Samen met je gezin ga je in de binnenstad van Utrecht op zoek naar échte fossielen!

Jelle Reumer, onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, leidt je via een audiotour in een app rond langs verschillende bijzondere fossielen. Je onderzoekt en komt meer te weten over de fossielen in de stad én de bijpassende fossielen in de collectie van het UMU.

Achter de schermen

Verschillende afdelingen van het UMU zijn al een tijdje bezig met de ontwikkeling van de Fossielenjacht. Er komt veel bij kijken. Welk verhaal ga je vertellen? Welke collectie past er bij de fossielen, en is daar beeld van? Hoe ziet het er in de app uit en werkt het? Kortom, heel veel vragen om te beantwoorden voor Pasen. Neem een kijkje achter de schermen.

In het depot

Tijdens de wandeling ontdek je verschillende fossielen. Deze fossielen hebben we, soms in een ander formaat of kleur, ook in de collectie van het UMU. Om jullie straks meer te vertellen en te laten zien hebben we de fossielen gefotografeerd in het depot.

De liniaal ligt erbij zodat je later ziet hoe groot het fossiel is.
Conservator Paul heeft een selectie gemaakt van fossielen in de collectie.

Take 1, take 2

In de app vind je naast geschreven tekst ook gesproken tekst. Jelle Reumer heeft dit zelf ingesproken! Hiervoor ging hij naar een studio. Weetje! Door een storing was de eerste versie niet goed genoeg. Ook dat hoort bij de ontwikkeling van een rondleiding. Gelukkig was het de tweede keer raak en is Jelle goed hoorbaar tijdens de Fossielenjacht.

Testers op pad

Om te onderzoeken of jullie de Fossielenjacht leuk vinden en begrijpen, plaatste UMU een oproep om de jacht te testen. Meerdere families hebben zich hiervoor aangemeld. De onderstaande familie was niet alleen speurder maar ook fotomodel.

Fotografe Lize Kraan aan het werk.

Pssssst… kun je niet wachten tot Pasen? Via deze link kun je de Fossielenjacht alvast bekijken.

Terug