Testers gezocht!

Wil jij fossielen ontdekken in Utrecht?

Het Universiteitsmuseum Utrecht is op zoek naar nieuwsgierige onderzoekers! We zoeken families met kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die een nieuwe speurtocht in de binnenstad van Utrecht willen testen.

Over de fossielen speurtocht

In het Paasweekend lanceert het Universiteitsmuseum Utrecht een gloednieuwe speurtocht over fossielen in Utrecht. Wetenschapper Jelle Reumer, van de Universiteit Utrecht, begeleidt jouw gezin met een app langs verschillende fossielen in de stad. Ontdek fossielen, onderzoek en beantwoord quizvragen. Kortom, een interactieve dag voor het hele gezin!

Naderhand horen we graag wat je van de speurtocht vond en wat beter kan. Zo help jij het Universiteitsmuseum om de speurtocht nog beter te maken. Je ontvangt na het lopen van de speurtocht een mail met een aantal vragen.

Fotografie

Bij één familie loopt een fotograaf mee. De beelden worden gebruikt om de speurtocht onder de aandacht te brengen. Als je jouw gezin opgeeft, gaat het UMU ervan uit dat fotograferen akkoord is. Natuurlijk neemt het UMU contact met je op om een afspraak te maken en wordt er een overeenkomst getekend.

Praktische informatie

  • De test-speurtocht loop je met jouw gezin op een zelfgekozen moment van 13 t/m 21 maart 2021.
  • De speurtocht start en eindigt bij het Universiteitsmuseum op de Lange Nieuwstraat en duurt ongeveer een uur.
  • Je ontvangt vooraf een e-mail met instructies voor de app en speurtocht. Naderhand krijg je een e-mail met een korte evaluatie.
  • We zijn op zoek naar families met kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.
  • Meld je aan via communicatie.museum@uu.nl. Graag ontvangen we je contactgegevens, familiesamenstelling en een datum waarop je de tocht van plan bent te lopen. Vragen zijn welkom! Reageren kan tot 5 maart 2021.

Wist je dat je in het Museum Online een online speurtocht kunt doen?

Terug