Dierentongen onder de loep in het Spoorwegmuseum

Het is alweer bijna herfstvakantie! De perfecte gelegenheid voor een actief uitje. UMU is tijdelijk gesloten en druk bezig met de verbouwing en vernieuwing. Toch kun je wat meepikken van het Universiteitsmuseum in de herfstvakantie, UMU is te vinden in het Spoorwegmuseum. Onderzoeken maar!

Het Universiteitsmuseum verzorgt een activiteit voor de tentoonstelling ‘Tosti’s Truffel Treinen‘. Deze tentoonstelling is te zien in het Spoorwegmuseum. ‘Tosti’s Truffel Treinen’ gaat over eten en drinken in de trein en op het station. Tijdens het programma laat je je zintuigen prikkelen!

Tongen!

Een belangrijk zintuig bij eten is smaak. UMU neemt daarom vijf dierentongen mee met de bakfiets! Tijdens de activiteit ‘Tongen! – Dierentongen onder de loep in het Spoorwegmuseum’ ga je de tongen onderzoeken. Je kan met vergrootglazen de tongen goed bekijken en je mag ze zelfs voelen. Kom jij erachter van welke dieren de tongen zijn?

Tijdens de activiteit zijn onze publieksbegeleiders aanwezig om je meer te vertellen over de tong. Hoe werkt het proeven van eten bijvoorbeeld?

Coronamaatregelen

UMU is in het Spoorwegmuseum te vinden in de herfstvakantie vanaf 10 oktober t/m 25 oktober 2020. Tijdens de activiteit houden we vanzelfsprekend rekening met de coronamaatregelen van het RIVM. De materialen worden regelmatig gedesinfecteerd. Ouders kunnen tijdens de activiteit makkelijk op afstand blijven. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Terug