Vakantieactiviteiten

Voorjaarsvakantie in het museum

Kun jij niet wachten om als een echte onderzoeker aan de slag te gaan? Kom dan langs in de voorjaarsvakantie in het Universiteitsmuseum Utrecht – UMU. Het UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In dit familiemuseum krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap en word je zelf een onderzoeker.

Onderzoek de mysterybox

Bij de start van je bezoek kom je de mysterybox tegen. Kom jij erachter wat erin deze box zit? Hij kan niet open, maar door hem te onderzoeken, kom je er steeds meer te over wat erin zou kunnen zitten. Aan het eind van je bezoek kun je stemmen op jouw uitkomst van jouw mysterybox-onderzoek.

Vijf nieuwe zalen vol wetenschap

In vijf nieuwe zalen maak je kennis met wetenschap van de Universiteit Utrecht uit heden en verleden en ontdek je hoe je onderzoek doet. Zo kun je een hartlongmachine ontwerpen, het gedrag van apen en mensen bestuderen of experimenteren met een luchtpomp. Je ziet opgezette dieren en skeletten, oogmodellen en oude instrumenten zoals de Van Leeuwenhoekmicroscoop.

Extra activiteiten in de voorjaarsvakantie

Doe deze vakantie mee met een van onze onderzoeksworkshops. Verdiep je in oude teksten bij Kraak de Keltische code of doe onderzoek een bot bij het Bottenonderzoek. Ervaar hoe het is om advocaat te zijn in De zaak van de donut of doe mee met het citizen science project Check je plek. Daarnaast zijn er op verschillende dagen onderzoekers van de Universiteit Utrecht aanwezig. Zo is er een live-verbinding met de faculteit Dierengeneeskunde waar je mee kunt kijken met de dissectie van een bruinvis. Let op! Deze activiteiten zijn niet elke dag. Nieuwsgierig naar een bepaald onderzoek of onderwerp? Kijk in de agenda wat er op welke dag te doen is.

Dwalen door de Oude Hortus

Achter het museum vind je de Oude Hortus. In deze voormalige botanische tuin kun je een frisse neus halen en genieten van bijzondere planten en bomen zoals de 260 jaar oude Ginkgo Biloba of de palmen in de historische kassen. In de Oranjerie is het Museumcafé gevestigd. Hier plof je neer voor een lekkere warme choco, koffie, thee of limonade.

Openingstijden

Het UMU is in de voorjaarsvakantie elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Terug