Museumcafé

Kom genieten in het groenste café van Utrecht! Het museumcafé is dé plek voor een goede kop koffie, een lekkere lunch of een gezellige borrel.

Het café is onderdeel van het Universiteitsmuseum, een bijzondere plek waar de Ginkgo’s letterlijk en figuurlijk centraal staan. Het café is gevestigd in een monumentaal pand in de Oude Hortus. Door de metershoge ramen heb je een prachtig uitzicht op de hortus en de historische kassen. Bij mooi weer kun je heerlijk op het terras zitten. 

Seizoensgebonden producten

Bij het Museumcafé werken wij met seizoensgebonden producten en lokale leveranciers. In de museumtuin eet je onder de 260 jaar oude Ginkgo een lekkere seizoensalade en drink je een alcoholvrij biertje van Birra Moretti. Of je drinkt er heerlijke thee met carrot cake. Authentieke smaken in een nieuw jasje gepresenteerd, met een duidelijke verwijzing naar de Oude Hortus! Bekijk de menukaart.

Vacatures bij het museumcafé

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kom werken op een prachtige locatie! Het Museumcafé is onderdeel van het Universiteitsmuseum en de Oude Hortus. Het assortiment is voor jong en oud. Koffie met taart voor de tuinbezoeker, gezonde lunch voor de familie en een ‘guilty pleasure’ zoals poffertjes met poedersuiker als opa en oma hun kleinkind trakteren. Lekker borrelen na een bezoek aan het museum met een lokaal biertje en Oude Grachtkaas voor de volwassen bezoekers. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers!
Meer informatie over de openstaande vacatures en contact.

Zaalreserveringen Universiteitsmuseum Utrecht

Heb je binnenkort iets te vieren of ben je op zoek naar een zaal voor een zakelijke bijeenkomst? Neem dan contact op met reserveren.umu@uu.nl of via 06 42 73 91 36.

Foodbook

Vineyard is inpandig horecapartner van het Universiteitsmuseum. Wij verzorgen de culinaire invulling van uw vergadering, borrel of lunch in het Universiteitsmuseum. Zodra er een ruimte gereserveerd is, komt u bij ons terecht om de catering af te stemmen. Bent u benieuwd naar ons aanbod? Bekijk dan nu ons foodbook.

Contact

Het museumcafé is bereikbaar tijdens openingstijden: dinsdag t/m zondag, 10.00 – 17.00 uur.

T: 030 253 8105

E: Info@vineyarduu.nl

Onze visie op eten & duurzaamheid

Bij Vineyard hebben we zin in wat de toekomst ons gaat brengen! We vinden onze omgeving ontzettend belangrijk. Het milieu is daar onderdeel van, maar de duurzame relaties met onze leveranciers en het samenwerken met collega’s ook. Duurzaam, gezond en goed voor het klimaat. Vineyard is ook uniek en creatief. Buiten de gebaande paden, opvallend, aansprekend en vooral: lekker. Praktisch en efficiënt in uitvoering. Puntsgewijs gaan wij in op de ambities die wij hebben ten aanzien van onze visie op eten en duurzaamheid. Meer weten? Bekijk onze website voor meer informatie.