Museum: de zalen

Word ook een onderzoeker!

Het UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is.

In de vijf tentoonstellingszalen maak je kennis met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht uit heden en verleden en krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap.
Sta je oog in oog met een koeienskelet, een mammoetschedel en een narwaltand bij de tentoonstellingszaal Kijk, wij dieren. Maak kennis met veel apparaten uitgevonden die gebruikt worden bij het onderzoek van het menselijk lichaam in de tentoonstellingszaal Uitdokteren. In de zaal Alle mensen verzamelen maak je kennis met utrechtse onderzoekers die zich bezighouden met onderzoek naar menselijk gedrag. Ga zelf aan de slag en experimenteren in de tentoonstellingszaal Experimenteren. Leer speuren aan de hand van fossielen, kristallen en koralen in de zaal Grondig speuren.

Wil je meer? Word zelf een onderzoeker bij een van onze onderzoeksactiviteiten. Onderzoek of fossielen echt of vervalst zijn, dokter uit of je met één hand een cadeautje kunt inpakken, ontdek van welk dier het bot is en of je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Ga samen aan de slag en onderzoek het zelf met onze familie-activiteiten! Op de schermen in het museum of in onze agenda zie je welke activiteit waar en wanneer te doen is.