Vakantieactiviteiten

Paasweekend in het UMU

Kun jij niet wachten om als een echte onderzoeker aan de slag te gaan? Kom dan tijdens het paaswekend langs in het Universiteitsmuseum Utrecht – UMU. Het UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In dit familiemuseum krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap en word je zelf een onderzoeker.

Onderzoek de mysterybox

Bij de start van je bezoek kom je de mysterybox tegen. Kom jij erachter wat erin deze box zit? Hij kan niet open, maar door hem te onderzoeken, kom je er steeds meer te over wat erin zou kunnen zitten. Aan het eind van je bezoek kun je stemmen op jouw uitkomst van jouw mysterybox-onderzoek.

Vijf nieuwe zalen vol wetenschap

In vijf nieuwe zalen maak je kennis met wetenschap van de Universiteit Utrecht uit heden en verleden en ontdek je hoe je onderzoek doet. Zo kun je een hartlongmachine ontwerpen, het gedrag van apen en mensen bestuderen of experimenteren met een luchtpomp. Je ziet opgezette dieren en skeletten, oogmodellen en oude instrumenten zoals de Van Leeuwenhoekmicroscoop.

Extra activiteiten tijdens Pasen

Doe aankomend paasweekend mee met een van onze onderzoeksworkshops. Doe zelf allemaal kleine onderzoeken bij ‘Onderzoek zelf’, vergelijk botten van dieren tijden ‘Bottenonderzoek’ of leer alles over de eerste microscoop van Antoni van Leeuwenhoek bij demonstratie ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’. Nieuwsgierig naar een bepaald onderzoek of onderwerp? Kijk in de agenda wat er op welke dag te doen is.

Dwalen door de Oude Hortus

Achter het museum vind je de Oude Hortus. In deze voormalige botanische tuin kun je een frisse neus halen en genieten van bijzondere planten en bomen zoals de 260 jaar oude Ginkgo Biloba of de palmen in de historische kassen. In de Oranjerie is het Museumcafé gevestigd. Hier plof je neer voor een lekkere warme choco, koffie, thee of limonade.

Museumweek

Zaterdag 30 maart begint de nationale museumweek. Tijdens deze week mogen museumkaarthouders hun museumkaart uitlenen aan iemand zonder kaart. Zo kunnen we samen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere aanbod in musea. Het paasweekend valt in deze museumweek. Tijdens de Pasen is het dus toegestaan om met de museumkaart van iemand anders naar ons museum te komen. Kijk voor meer informatie en de spelregels op museum.nl.

Openingstijden

Het UMU is tijdens het paasweekend elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over het museum, toegangsprijzen en bereikbaarheid op deze pagina.

Terug