Kerstvakantie in het nieuwe UMU!

Kun jij niet wachten om als een echte onderzoeker aan de slag te gaan? Kom dan langs in de kerstvakantie in het Universiteitsmuseum Utrecht – UMU. Het UMU is hét museum voor iedereen die nieuwsgierig is. In dit familiemuseum krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap en word je zelf een onderzoeker.

Onderzoek de mysterybox

Bij de start van je bezoek kom je de mysterybox tegen. Kom jij erachter wat erin deze box zit? Hij kan niet open, maar door hem te onderzoeken, kom je er steeds meer te over wat erin zou kunnen zitten. Aan het eind van je bezoek kun je stemmen op jouw uitkomst van jouw mysterybox-onderzoek.

Vijf nieuwe zalen vol wetenschap

In vijf nieuwe zalen maak je kennis met wetenschap van de Universiteit Utrecht uit heden en verleden en ontdek je hoe je onderzoek doet. Zo kun je een hartlongmachine ontwerpen, het gedrag van apen en mensen bestuderen of experimenteren met een luchtpomp. Je ziet opgezette dieren en skeletten, oogmodellen en oude instrumenten zoals de Van Leeuwenhoekmicroscoop.

Extra activiteiten in de kerstvakantie

Doe deze vakantie mee met een van onze onderzoeksworkshops. Onderzoek of fossielen echt of vervalst zijn, of je meerdere dingen tegelijk kunt doen, dokter uit of je met één hand een cadeautje kunt inpakken, of ontdek van welk dier het bot is. Ga samen aan de slag en onderzoek het zelf tijdens onze familie-activiteiten!  Daarnaast kun je meedoen aan Check je plek, UU-onderzoekers Kathrine en Gijs zijn namelijk op zoek naar jouw favoriete buitenplek. Misschien ontmoet jij ze wel in het museum als jij komt in de kerstvakantie!

Dwalen door de Oude Hortus

Achter het museum vind je de Oude Hortus. In deze voormalige botanische tuin kun je een frisse neus halen en genieten van bijzondere planten en bomen zoals de 260 jaar oude Ginkgo Biloba of de palmen in de historische kassen. In de Oranjerie is het Museumcafé gevestigd. Hier plof je neer voor een lekkere warme choco, koffie, thee of limonade.

Openingstijden

Het UMU is de gehele kerstvakantie geopend behalve op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op Kerstavond en Oudjaarsdag gaat het museum om 16.00 uur dicht in plaats van 17.00 uur. Op 5 januari sluit het museumcafé om 16.30 uur.

Terug