Fossielenjacht in Utrecht

Ga samen met het Universiteitsmuseum op Fossielenjacht in Utrecht. De gratis speurtocht is voor families met kinderen tussen de 8-14 jaar.

Jelle Reumer, wetenschapper aan de Universiteit Utrecht, doet onderzoek naar fossielen. Hij neemt je tijdens een audiotour mee langs verschillende fossielen die gewoon in de binnenstad van Utrecht te vinden zijn!

Wat vertellen ze over het verleden? Je onderzoekt het tijdens de speurtocht. Klik hier om gelijk naar de Fossielenjacht te gaan.

De Fossielenjacht begint en eindigt bij het UMU. Met behulp van een app loop je een route langs alle fossielen. Bij elke stop krijg je informatie in zowel gesproken als geschreven tekst. Doe onderzoek en beantwoord de quizvragen.

Tip! Vergeet niet de afbeeldingen te bekijken! Hier vind je dezelfde soort fossielen in de collectie van het UMU.

Maak je klaar voor de jacht!

  • De route is ongeveer 2,5 km en duurt een uur.
  • Download alvast de izi.travel app in de Appstore, Google play of de Windows phone store.
  • Tip: zorg dat je mobiel helemaal opgeladen is of neem een powerbank mee.
  • Let op! Houd rekening met de bewoners. Een aantal fossielen bevindt zich op privĂ©terrein. Respecteer de privacy en rust van de bewoners. Luister bij voorkeur iets op afstand van het huis of met koptelefoon op.

Route

De navigatie van de route is te vinden in de omschrijving en op de kaart in de app.

Route door de binnenstad van Utrecht.

Onderzoek en beantwoord de quizvragen

Bij elke stop is een quizvraag. Elk goed antwoord levert punten op. Let op, elk fout antwoord kost je punten. Aan het einde verdienen jullie een echte Fossielenjacht oorkonde!

Quizvraag in de app.

Ben je er klaar voor? Klik hier om op Fossielenjacht te gaan in de binnenstad van Utrecht. Werkt de link niet? Zoek dan in de app op ‘Fossielen’ of ‘Universiteitsmuseum Utrecht’.

Benieuwd hoe deze speurtocht tot stand is gekomen? Neem een kijkje achter de schermen.

The Fossil Hunt is also available in English.

Terug