Verbouwing van start!

Deze week gaat de verbouwing van het Universiteitsmuseum van start. De sleutels zijn vandaag overhandigd aan de aannemer.

De aannemer begint met het inrichten van de bouwplaats en vanaf 21 september starten de bouwwerkzaamheden. De verbouwing duurt tot oktober 2021. Na de verbouwing wordt gestart met de herinrichting van het museum. De heropening staat gepland voor 2022.

Hét onderzoeksmuseum van Nederland

Om de sterk gegroeide bezoekersstroom te kunnen herbergen en om hét onderzoeksmuseum van Nederland te worden, gaat het UMU verbouwen. Het wordt een familiemuseum waar je actief kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht in heden en verleden.

Knelpunten

In het nieuwe ontwerp worden de grootste knelpunten voor het museum opgelost. Het entreegebied wordt vergroot en door een deel van de kantoren bij het museum te betrekken, komt er meer ruimte voor tentoonstellingen en faciliteiten zoals garderobe, toiletten en receptie. Aan de hortuszijde komt een kleine uitbouw voor de lift. Het gebouw behoudt een open karakter met zicht op de achterliggende Oude Hortus. De oorspronkelijke prijswinnende architectuur van Koen van Velsen is in het ontwerp van de Zwarte Hond behouden gebleven.

Terug