Tijdreizen in de Oude Hortus met Utrecht Time Machine

Tijdreizen met je smartphone? Het kan! Door een nieuw concept Utrecht Time Machine kun jij wandelen door het Utrecht uit de zestiende of zeventiende eeuw. Of wil je het oude Romeinse Castellum dat ooit op het Domplein stond bezoeken? Er is genoeg te ontdekken. En dat met een paar drukken op de knop.

Zo kun je ook langs bij onze Hortus Botanicus. Hier lees je over de oorsprong van de Oude Hortus en de vroegere wetenschappelijke benadering bij planten. Wist jij bijvoorbeeld dat plantkunde een manier was om goddelijke wijsheid beter te leren kennen? Of weet jij waarom in de Oude Hortus exotische planten samengebracht werden?

Lees meer over de verbouwing van het Universiteitsmuseum

31 verhalen

Naast de Oude Hortus Botanicus zijn er nog veel meer plekjes te ontdekken. Ga bijvoorbeeld langs bij het Catharijne Convent – nu een museum, maar vroeger een klooster en ziekenhuis. Of neem een kijkje bij het Organisch-Chemisch en Hygiënisch laboratorium. Dit is een voormalig wetenschappelijk laboratorium van echte Nobelprijswinnaars!

Utrecht Time Machine zorgt ervoor dat deze vergane tijden een plekje krijgen in onze wereld. Samen met de hulp van verschillende erfgoedinstellingen en andere enthousiastelingen zijn er maar liefst 31 locatieswaar een historisch verhaal verteld wordt.

Utrecht Time Machine is onderdeel van het lustrum waarin de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht 385 jaar wetenschap vieren. Het doel? Samen onze wereld van morgen een stukje beter te maken. Iedereen kan middels QR-codes de geschiedenis op locatie tot leven wekken. En geloof ons, er is sinds de tijd van de Romeinen genoeg gebeurd in Utrecht om te laten zien. Duik jij ook de geschiedenis van Utrecht in?

Terug