Speur mee in ‘Operatie Breinbreker’

Op zondag 4 oktober organiseert de Universiteit Utrecht de wetenschapsshow ‘Operatie Breinbreker’. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht breken dagelijks hun brein over moeilijke vragen. Wat zijn bijvoorbeeld zwarte gaten? Tijdens de show ontdek jij misschien wel het antwoord op deze vraag en antwoorden op nog veel meer breinbrekers. Operatie Breinbreker is een alternatief programma voor het Weekend van de Wetenschap.

Liveshow en experimenten

Tijdens de show, gepresenteerd door Boy van Quest Junior, is veel te beleven. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht vertellen waar zij hun hun brein over breken. Reporter Lieke is op bezoek geweest bij deze onderzoekers en doet hier verslag over. Maar dat is nog niet alles, want jij maakt samen met je familie kans op een prijs!

De prijs kun je winnen door de juiste code te kraken die verstopt zit in de show. Naast de liveshow kun je deelnemen aan experimenten en onderzoeken. Ga zelf aan de slag en help onderzoekers.

Onderzoeksactiviteit Universiteitsmuseum

Je kunt meedoen aan de onderzoeksactiviteit ‘Je geld & je leven’ van het Universiteitsmuseum Utrecht. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht verzamelde grote hoeveelheden kasboeken van verschillende Nederlandse personen en gezinnen. Dit deden ze om meer te weten te komen over de financiële geschiedenis van Nederlandsers. Maar wat lees je in kasboeken? Een kasboek is een boek waarin iemand precies heeft bijgehouden waar het geld vandaan komt en waaraan het wordt uitgegeven. Onderzoek zelf een paar kasboeken en duik in de geschiedenis bij ‘Je geld & je leven’!

Door jullie deelname aan de onderzoeksactiviteit helpen jullie de tentoonstellingsmakers van UMU bij het ontwerpen van een interactief onderzoeksstation in het nieuwe museum.

Bekijk de livestream

Helaas is het event uitverkocht. Wil je toch meespeuren? Zondag 4 oktober om 10.00 uur begint de liverstream. Klik hier om de livestream te bekijken. Hopelijk kunnen jullie met dit evenement toch een mooi Weekend van de Wetenschap ervaren. Meer informatie is te vinden in de agenda.

Terug