Loop een dierenroute op dierendag en haal geld op voor kanker!

Het is vandaag dierendag! Vrienden Diergeneeskunde heeft op dierendag een toffe actie die UMU graag steunt. Bij mensen en bij dieren is kanker doodsoorzaak nummer één. Daar moet verandering in komen! Sportieve dierenartsen van de faculteit Diergeneeskunde gaan vandaag vanaf het Utrecht Science park van start met het lopen en fietsen van routes in de vorm van dieren. Het doel van de actie ‘Kilometer voor kilometer krijgen we kanker klein’ is om meer onderzoek en betere behandelingen tegen kanker bij mensen en dieren mogelijk te maken. De actie is opgezet door Vrienden Diergeneeskunde.

Maurice Zandvliet, dierenarts en veterinair oncoloog doet ook mee: “Kanker is zowel bij mensen als dieren doodsoorzaak nummer één.  Ik behandel dieren met kanker en ik doe onderzoek. We werken nauw samen met de collega’s uit de humane geneeskunde. Er zijn namelijk veel overeenkomsten tussen dieren en mensen. Op het moment dat wij nieuwe inzichten opdoen hoe kanker bij dieren in zijn werk gaat, of betere behandelmethodes voor dierpatiënten ontwikkelen, is de stap naar de mens niet groot.”

Dierenroutes

Vanaf vandaag kunnen sportieve dierenliefhebbers voor een kleine donatie eenvoudig een wandel-, hardloop- of fietsroute aanmaken in de vorm van een dier. Dit kan via www.dierenroutes.nl. Er zijn voorbeelden van routes beschikbaar, ter inspiratie of om na te lopen en na te fietsen. Loop een rondje in de vorm van een hond of fiets een rondje in de vorm van een konijn. Door mee te doen draag je bij aan meer onderzoek naar kanker en betere behandelingen tegen kanker. Daarbij is het in deze tijd belangrijk is om op een veilige en verantwoorde manier te blijven bewegen. Doe je ook mee?

Winactie leukste dierenroute

Als deelnemer kun je in aanmerking komen voor de winactie ‘leukste dierenroute’ en kans maken op fantastische prijzen van van de campagnepartners Prins Petfoods, Avonturia de Vogelkelder en Onori. Maak een eigen actie aan en laat je sponsoren door vrienden, familie’s of collega’s.

Loop jij een route in de vorm van het draakje uit het rariteitenkabinet van UMU?

Terug