Universiteitsmuseum wordt UMU

Het Universiteitsmuseum – UMU – en de Oude Hortus zijn gesloten. Dat is met een goede reden: de voorbereiding voor onze vernieuwing en verbouwing zijn namelijk in volle gang.

UMU, het Onderzoeksmuseum van Nederland

We werken aan hét onderzoeksmuseum van Nederland: een familiemuseum waar je actief kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht en Utrechtse onderzoekers in heden en verleden. Waar je geïnspireerd wordt tot het stellen van vragen over jezelf en de wereld om je heen. En waar je leert antwoorden te zoeken en deze op waarde te schatten. In het vernieuwde Universiteitsmuseum word je zelf een onderzoeker. 

We verdwijnen tijdens de sluiting zeker niet van de radar: online is het museum open met een uitgebreid aanbod aan activiteiten om thuis te doen. Ook blijven we programma’s voor scholen aanbieden op locatie. Zodra het weer kan, bezoeken we de scholen en nemen we het museum mee naar de klas.

Oude Hortus gesloten

Tijdens de verbouwing van het museumgebouw is ook de Oude Hortus gesloten. De kassen worden gerenoveerd en opgeknapt. Ze worden o.a. opnieuw geschilderd en krijgen nieuw glas op het dak.

Uiteraard wordt de tuin wel goed bijgehouden, zodat de hortus er na de werkzaamheden weer mooi bij ligt.

Het UMU is vanaf 2022 te bezoeken.

Terug