De uithuizing is in volle gang

De voorbereidingen van onze museumtransformatie zijn in volle gang. Vanaf maart is de afdeling Behoud & Beheer druk bezig met het uithuizen. Nu, 7 juli, zijn er al veel collectiestukken verhuisd naar het depot.

De ruim 3000 objecten worden eerst gelabeld, dan worden ze gecontroleerd, geregistreerd en ingepakt. Na het inpakken worden ze gescand en zijn ze klaar voor transport naar het depot. Van kleine breekbare glasdia’s tot een deeltjesversneller van ongeveer 4000 kilo.

De 3MV deeltjesversneller stond onlangs op de planning. De deeltjesversneller is breekbaar vanwege alle kleine glazen onderdelen die erin zitten. Het grote apparaat werd zo volledig mogelijk verhuisd wegens deze breekbaarheid. Met veel mankracht werd de deeltjesversneller de vrachtwagen ingeladen.

Het uithuizen is nog niet klaar. Een volledig leeg museumgebouw staat gepland in september. Daarna is het tijd voor de verbouwing en museum transformatie naar hét onderzoeksmuseum van Nederland, een familiemuseum waar je actief kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht en Utrechtse onderzoekers in heden en verleden. We houden jullie op de hoogte!

Terug