Bevrijdingsfestival Utrecht X UMU

Op 5 mei verzorgt het UMU een interactief kindercollege op het online Bevrijdingsfestival Utrecht 2021. Wetenschapper Antoine Buyse, van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, beantwoordt vragen van kinderen over recht en vrijheid.

Vrijheden op de weegschaal

Jij hebt recht op leven, vrijheid en veiligheid. Net als iedereen – dat is afgesproken in de Rechten van de Mens. Professor Antoine Buyse van de Universiteit Utrecht onderzoekt hoe deze afspraken werken. Welke rechten heb je? En wat gebeurt er als twee rechten botsen? Zoals toen scholen sloten vanwege corona: je hebt recht op gezondheid, maar ook op onderwijs! Welk recht vind jij belangrijker? Antoine is benieuwd naar jouw mening. Dus doe mee en laat je stem horen in dit interactieve college!

Stuur alvast een vraag in

Kinderen kunnen zelf vragen stellen aan wetenschapper Antoine Buyse. Dit kunnen ze doen tijdens het evenement via de livechat. Het is ook mogelijk nu al een vraag in te sturen. Klik hier om je vraag achter te laten. Wie weet wordt jouw vraag op 5 mei live beantwoord.

Livestream

Het Bevrijdingsfestival Utrecht 2021 is te volgen via een livestream. In de ochtend is het programma ingericht voor kinderen. Om 12.30 kijk je naar het kindercollege ‘Vrijheden op de weegschaal’ van het UMU. Later op de dag kun je kijken naar vrijheidscolleges en luisteren naar muziek. Klik hier om meer te lezen of de livestream te bekijken.

Terug