Experimenteren maar!

Vraag jij je wel eens af waarom je met beide benen op de grond staat en niet door de lucht zweeft? Als onderzoeker kan je niet zomaar alles wat je waarneemt als waarheid aannemen. Experimenteren levert vaak nieuwe ontdekkingen op, maar ook veel nieuwe vragen. Blijf dus onderzoeken!

In ons vernieuwde museum krijgen wij een zaal vol met interessante experimenten zo staan er natuurkundige vraagstukken, wiskundige modellen, de van Leeuwenhoek microscoop, Huygens lens en meer! Weet jij al hoe een valbaan werkt of wat er gebeurt als de bliksem inslaat? Dat en nog vele andere onderwerpen zijn te onderzoeken en ontdekken in de zaal experimenteren! 

Inmiddels komen we ook steeds een stapje dichterbij de opening. Veel is al klaar, maar er zijn nog een aantal zalen die op collectiestukken wachten en er wordt nog flink getest! Wij kijken uit naar het eindresultaat!

Heb jij onze socials al gecheckt voor de testdagen?

@umu.museum

✨ Terugblikje ✨ Inmiddels hebben we er al 5 testdagen op zitten! Niet alleen klassen, maar ook families hebben ons museum getest. Blik je met ons terug naar de afgelopen twee weken? #umu #museum #utrechtuniversity #wesandersonfilm

♬ original sound – CONTENT CREATION TIPS
Terug