Live event

GEANNULEERD -Museumnacht Kids Utrecht

Dit evenement is geannuleerd n.a.v. de nieuwe coronamaatregelen. Lees meer.

Museumnacht Kids Utrecht

Alle nachtbrakers verzamelen! Op zaterdag 20 november 2021 openen Utrechtse musea ’s avonds hun deuren tijdens Museumnacht kids Utrecht. Het perfecte uitje voor kleine avonturiers en hun gezin. Ook het Universiteitsmuseum doet mee. ‘Jullie zijn toch gesloten?’, horen we je denken. Lees snel verder!

Het programma bevat een avond vol met coole activiteiten. Er is genoeg te
doen: spannende speurtochten, leuke workshops en leerzame rondleidingen. Van 17:00 tot 22:00 kun je de stad en de musea ontdekken op een manier die je niet eerder gezien hebt.

Andere musea die ook meedoen zijn: Het Spoorwegmuseum, Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht en Museum Speelklok.

UMU tijdens Museumnacht

Ook wij zijn van de partij dit jaar. Niet in ons museumgebouw, maar op het water. Raad je het al? Speciaal voor Museumnacht Kids Utrecht hebben wij een toffe boot geregeld! Stap jij aan boord bij ons varende Universiteitsmuseum?

De UMU-boot vaart tussen Oudegracht aan de Werf 69 (onder Bioscoop Rembrandt) en Manenburg (achter Centraal Museum). Vanaf beide punten vertrekt elk half uur een boot mét een leuk programma. Zo kun je onder andere mee op expeditie ‘plastic soep’ of speuren naar dino’s.

Bekijk de rest van het programma hier.

Ook kun je nu vast starten met jouw expeditie! Museumnacht Kids heeft speciaal voor jullie een quiz en stappenplan opgesteld. Ga snel aan de slag.

Terug