Stage Marketing & communicatie

Vanaf september 2024 hebben wij weer plek voor een stagiair(e) marketing en communicatie.

Ben jij nieuwsgierig? Hou je van schrijven en weet jij verhalen te vertalen naar content? En voel jij je helemaal thuis op social media? Lees dan snel verder, want deze vacature is voor jou!

Wat ga je doen?

Jij gaat op zoek naar mooie verhalen over het museum. De collectie, de wetenschap, de vernieuwing van het Universiteitsmuseum; allemaal verhaallijnen die er op wachten om uitgewerkt te worden door jou. Jij mag de identiteit en essentie van het Universiteitsmuseum vangen in verhalen waar onze doelgroep (en jij) op aan gaan. Deze verhalen mag je vertalen naar content voor o.a. onze Instagram en andere kanalen.

Daarnaast ondersteun je het marketingcommunicatieteam bij de promotie van de activiteiten van het museum. Dat doe je door bijvoorbeeld een leuke webtekst te schrijven, drukwerk te maken en persberichten te schrijven. Jij mag onze website gaan bijhouden, zie je iets wat net iets beter kan? Dan pas je dat direct aan. Een nieuwsbrief die verstuurd moet worden? Die schrijf jij wel even! Naast het takenpakket mag jij zelf natuurlijk ook creatief aan de slag. Heb jij een goed idee, dan gaan we daarover in gesprek en gaan we het uitvoeren!

Functie-eisen

  • Je volgt een opleiding op het gebied van vormgeving/ marketing/ communicatie en je bent in de eindfase van je studie of je hebt werkervaring in die richting.
  • Je beheerst goede geschreven en gesproken communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt ervaring met vormgeving en oog voor detail.
  • Je bent zelfstandig, creatief, overtuigend en niet bang om mensen aan te spreken.
  • Je bent actief op sociale media en kunt de kanalen van het museum van een originele en passende inhoud voorzien. Je kunt werken met beeld -en videobewerkingsprogramma’s of wil dit graag leren.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal 3 maanden en minimaal 3 dagen in de week (aantal dagen en precieze periode in overleg).

Het is mogelijk deze stage te combineren met een afstudeeronderzoek. Over de precieze invulling praten we verder tijdens de eerste kennismaking. Wel vragen we altijd een combinatie van praktijkwerkzaamheden en onderzoek.

Interesse?
Stuur je cv voorzien van een motivatie naar Marieke Verhoeven, m.verhoeven@uu.nl en communicatie.museum@uu.nl. Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen via bovenstaande e-mailadressen.

Note: almost all our communication is Dutch, therefore you have to master the Dutch language.

Terug