Waar of niet waar?

Wil je mijn hand vasthouden?

Ontdek hoe je goed onderzoek doet én hoe leuk dat kan zijn. Dit voorjaar biedt het UMU weer het gratis onderwijsprogramma ‘Waar of niet waar?’ aan. Dit keer staat het onderzoek van Anouk Keizer centraal. Zij onderzoekt of een aanraking iets kan veranderen in hoe je je voelt.

Voor alle basisscholen in de regio Utrecht

Voor alle basisscholen in de regio Utrecht organiseert het Universiteitsmuseum dit voorjaar opnieuw het gratis onderwijsprogramma ‘Waar of niet waar’.

Leerlingen van groep 5 en 6 ontdekken samen met de publieksbegeleiders van het museum hoe je goed onderzoek doet, én hoe leuk dat kan zijn. De publieksbegeleiders nemen een mysterieuze, knalgele koffer mee naar de school. In één uur tijd doet de groep samen met de publieksbegeleiders een onderzoek in de klas. In dit onderwijsprogramma van ‘Waar of niet waar?’ helpen leerlingen wetenschapper Anouk Keizer met haar onderzoek. Kun je stress verminderen door iemands hand vast te houden? De leerlingen zetten een experiment op om zo het antwoord op de onderzoeksvraag te vinden.

Van 8 mei tot 2 juni 2023 kunnen twintig scholen deelnemen aan dit onderwijsprogramma. Het programma start altijd om 13.00 uur en duurt een uur.

Wil je graag een programma boeken maar zijn jullie niet beschikbaar op deze data? Neem dan contact op via reserveren.museum@uu.nl.

Let op! In het boekingsformulier kun je twee keer een voorkeursdatum doorgeven. Als het op meerdere dagen schikt kun je dit aangeven bij bijzonderheden.

Let op! Dit programma bevat digitaal lesmateriaal. Er is een device (digibord o.i.d.) nodig om dit af te spelen.

Let op! Wat valt er onder ‘regio Utrecht’? Bunnik, De Bilt, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen en Zeist. Het mag maximaal een uur fietsen zijn voor de publieksbegeleiders.

‘Waar of niet waar’ is tot stand gekomen in samenwerking met onderzoekers van de Utrecht Young Academy van de Universiteit Utrecht.

Terug naar overzicht

Terug