Zon, museum en testen!

Afgelopen weekenden hebben we de deuren van ons museum op een kiertje mogen zetten voor families. De hitte hield ons niet tegen, het was een gezellige dag en we hebben we erg genoten!

Op 10 juni mochten we families verwelkomen om een nieuwe familiereeks testdagen af te trappen. Medewerkers en alumni van de Universiteit Utrecht met hun families en/of vrienden, vulden de gangen van het UMU. De testdagen zijn een leuke manier om families alvast kennis te laten maken met de verschillende interactieve zalen en onderzoeken die het museum te bieden heeft. Daarnaast is dit voor ons als museum hét moment om te testen wat er goed gaat, maar ook zeker wat nog niet goed gaat.

Hiermee was de pret nog niet voorbij want op 17 juni mochten wij opnieuw de deuren openen voor de families van Genmab. Overal in het museum werd getest en de oog modellen van Donders waren erg in trek. Er is onderzocht bij elkaar waar de blinde vlek in het oog zit en er is heel wat geëxperimenteerd.

Buiten de families hebben onze publieks begeleiders het ook naar hun zin gehad. Ook zij keken er naar uit om zich weer te omringen met publiek en dit allemaal als voorproefje op de opening. Zelf alles testen en onderzoeken hoort daar natuurlijk ook bij.

De testdagen waren zoals in de afgelopen reeksen, niet alleen voor de plezier en vermaak van de bezoekers, maar ook voor ons als museum weer een waardevolle kans om feedback te verzamelen en de laatste puntjes op de i te kunnen zetten. Vanaf 6 september openen we onze deuren voor alle onderzoekers in spe!

Terug