Terugblik 2021

Een Fossielenjacht door de binnenstad van Utrecht, puzzelen met botten voor de vernieuwing, UMU on tour, Een duik in het depot… wat een jaar. En ondertussen werken we achter de schermen aan hét onderzoeksmuseum van Nederland.

Een jaar vol verbouwen en vernieuwen

In 2021 stond de vernieuwing van het museum hoog op de agenda. Het ontwerp voor de zalen werd gemaakt en we zagen een nieuwe stukje museum gebouwd worden. Oude muren werden afgebroken en nieuwe museumzalen werden gebouwd. We haalden alle planten uit de kassen en deze werden geschilderd en kregen nieuw glas. De collectie werd voorbereid voor de nieuwe tentoonstellingen en gerestaureerd waar nodig. Een groot deel van onze tandheelkundige collectie vloog naar Australië voor een tentoonstelling in Melbourne. Ondertussen waren we te gast bij verschillende musea en andere instellingen om onze nieuwe interacties te testen. Ook ontwikkelden we digitaal lesmateriaal en nog veel meer. We hebben veel stappen gezet richting het nieuwe museum. Kijk met het UMU mee in deze terugblik.

Komend jaar

Met goede moed gaat het UMU 2022 in. Het werken aan de verbouwing en vernieuwing gaat door. Ook staan er al nieuwe activiteiten op verschillende locaties gepland, dus neem snel een kijkje in onze agenda.

We hopen dat we in het nieuwe jaar weer snel kunnen genieten van al het moois dat de culturele sector ons allemaal te bieden heeft. Hopelijk zien we jullie in het volgende jaar. Het UMU wenst iedereen een hoopvol, gezond en mooi 2022!

Tot volgend jaar bij (online) activiteiten!

Volg UMU op sociale media >

Terug