Terug van weggeweest: de Donders stadswandelingen

Terug van weggeweest! Het UMU presenteert in samenwerking met Utrecht Free Tours: de ‘Donders stadswandeling’. Vorig jaar was de ontdekkingstocht voor het hele gezin een succes. Vanaf augustus wordt de tour elke twee/ drie weken gegeven. Vorig jaar zaten de wandelingen snel vol, dus schrijf alvast in! Deelname is gratis.

Tijdens de ‘Donders stadswandeling’ maak je op boeiende en interactieve wijze kennis met de wetenschap in Utrecht, aan de hand van het verhaal over het leven en het onderzoek van professor F.C. Donders. De gids neemt je mee in een stukje geschiedenis van onze wetenschap. Je bezoekt verborgen “Dondersplekken” en gaat zelf op onderzoek uit, door bijvoorbeeld proefjes te doen over kleurenblindheid.

Professor F.C. Donders

Professor F.C. Donders is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de oogheelkunde in Nederland. Hij was een vooraanstaand wetenschapper van de Universiteit Utrecht. Dit is niet alleen terug te zien in de stad (hij heeft een eigen standbeeld, er is een straat én een gebouw naar hem vernoemd), maar straks ook in het vernieuwde UMU, waar een deel van de tentoonstelling aan zijn werk gewijd wordt.

Terug