Op naar een rookvrije generatie, ook Utrechtse musea

De reclames op televisie zijn je vast niet ontlopen: we zijn op weg naar een rookvrije generatie. Ook in Utrecht. De gemeente doet haar best om voor de kinderen van nu een schonere lucht achter te laten. Hoe ze dat doen? Lees snel verder!

Alle Utrechtse kinderen moeten volgens de gemeente in 2035 rookvrij kunnen opgroeien. Een rookvrije generatie betekent dat geen kind in de stad nog rookt, begint met roken of in aanraking komt met sigarettenrook. De eerste stappen zijn al genomen door zwembaden en beheerde speelplekken in onze stad rookvrij te maken. Ook de Universiteit Utrecht is onderweg: de campus is in principe rookvrije, op enkele ‘gedoogplekken’ na. Maar er is nog werk aan de winkel.

Culturele instellingen

Zo ook bij culturele instellingen, zoals musea. Vanaf maandag 20 september zijn alle musea in Utrecht 100 procent rookvrij voor kinderen. Dat hebben museumdirecteuren en de gemeente Utrecht met elkaar afgesproken in de alliantie Cultureel Utrecht Rookvrij. Een rookvrije generatie krijgen we namelijk alleen als we samen werken! Benieuwd wat de gemeente nog meer in petto heeft? Kijk dan snel hier voor een groot overzicht.

Heb jij onze Fossielenjacht al gelopen nu we dicht zijn?

Momenteel zijn we nog gesloten, maar wanneer UMU weer opengaat, zullen ook wij 100 procent rookvrij zijn – binnen- en buitenruimtes. Zo hopen wij ons steentje bij te dragen aan het gemeenschappelijke doel van de gemeente Utrecht. Wij kijken ernaar uit jullie met open, rookvrije armen te ontvangen!

Terug