Openingsweek UMU

Het Universiteitsmuseum Utrecht – UMU is weer open!

Na drie jaar verbouwen ging het nieuwe UMU open en dat werd gevierd! Op 4 september begon de feestelijke openingsweek. Bekijk hier de aftermovie.

De opening

Aansluitend aan de opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Utrecht liep het cortège van hoogleraren van de Domkerk over de Lange Nieuwstraat naar het Universiteitsmuseum om het nieuwe UMU te openen. Dansers van L.O.F. DanceCrew, I-puppets en het publiek langs de route zorgden voor een feestelijke sfeer op deze zonnige dag. Kinderen van BSO de Kaktus openden samen met directeur Femke den Boer en rector magnificus Henk Kummeling het museum. Prof. dr. Erik van Sebille sprak de gasten toe en vertelde over het belang van Public Engagement en Eva Cleven presenteerde de middag. Het publiek werd gevraagd op welke vraag zij over 15 jaar het antwoord willen weten. Alle vragen werden verzameld in een gigantische mystery box. En toen was het zover! 3…2…1… de mystery box mét alle vragen ging dicht en het UMU was daarmee geopend!

In de avond was het tijd om het nog eens dunnetjes over te doen tijdens een feestelijke opening voor relaties van het museum.

De eerste bezoekers

Woensdag 6 september was de eerste dag dat het UMU en de Oude Hortus weer open waren voor onze bezoekers. Iets voor 13.00 uur stonden de eerste families al voor de deur Ze werden feestelijk verwelkomd en knipten heel officieel een geel lintje door om het museum te openen voor publiek.

Tijdens het Uitfeest trokken we de wijk in en kon iedereen in Leidscherijn zijn of haar nieuwsgierigste gezicht laten zien bij de UMU photobooth.

Nu het nieuwe UMU voor iedereen open is kunnen wij niet wachten om alle nieuwsgierige mensen te ontvangen. Kom jij snel een keertje langs?

Terug