Museumnacht Kids Utrecht gaat niet door

Naar aanleiding van de laatste persconferentie is besloten dat Museumnacht Kids Utrecht op zaterdag 20 november niet door kan gaan. De nieuwe coronamaatregelen maken het onmogelijk om het evenement, dat voornamelijk ’s avonds plaatsvindt, te organiseren.

Museumnacht Kids is geen regulier museumbezoek maar een evenement met bijzondere activiteiten zonder vaste plaatsen. Binnen de activiteiten is het niet mogelijk voldoende afstand te houden.

De organisatie en de deelnemende instellingen vinden het niet verantwoord om bezoekers, medewerkers en vrijwilligers het risico op besmetting van het coronavirus te laten lopen. We vinden het zeer spijtig voor alle bezoekers die al een ticket hebben gekocht. Zij hebben bericht ontvangen van de organisatie.

Dat deze editie van Museumnacht Kids niet doorgaat betekent niet dat jullie stil hoeven te zitten. De deelnemende instellingen zijn te bezoeken tijdens hun reguliere openingstijden met heel veel leuke activiteiten. Kijk op ontdek-utrecht.nl wat er te doen is in de Utrechtse Musea.

Heb je zin om thuis aan de slag te gaan? Kijk dan eens op Museum Online van het UMU. Daar vind je proefjes voor thuis, speurtochten, collectie-video’s en een gratis fossielenjacht door de binnenstad van Utrecht.

Terug