Wie Wat Waar Waarom-familielezingen in een nieuw jasje

De Wie Wat Waar Waarom-familielezingen hebben een nieuw jasje gekregen. Het event, in samenwerking met TivoliVredenburg, gaat verder onder de naam ‘Hoe dan?!’. In deze reeks werken we ook samen met BOKS Cultuurhuis. Zo maken Kanaleneiland en Overvecht de komende tijd kennis met het UMU.

Heb jij dat ook wel eens, dat je denkt ‘Hoe dan?!’. Vraag je jezelf wel eens af hoe dieren met elkaar praten? Of hoe het komt dat je bij films op het puntje van je stoel zit? Hoe ontstaan alle knetterende kleuren in vuurwerk eigenlijk?

Onderzoekers zijn, net zoals jullie, nieuwsgierig en hebben enorm veel vragen. Ze hebben hier hun werk van gemaakt. Dagelijks zijn ze bezig met het zoeken naar antwoorden op al hun vragen. Onderzoeken en nieuwsgierig zijn, leer je bij het Universiteitsmuseum en nu ook bij Hoe dan?!. Misschien stellen onderzoekers wel dezelfde vragen als die jij hebt!

De eerste Hoe dan?! is op 18 oktober in TivoliVredenburg en gaat over soundtracks. Bestel alvast je ticket.

Wat is Hoe dan?!

In Hoe dan?! vertellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht over het onderzoek waar ze mee bezig zijn. Ook zullen ze uitleggen hoe ze het antwoord op alle vragen proberen te vinden. Na een interactief familiecollege kun je zelf aan de slag met de leukste onderzoekjes en experimenten.

Er vinden twee evenementen plaats in TivoliVredenburg en twee in BOKS Cultuurhuis. Alle vier de evenementen hebben een eigen thema. Houd onze agenda in de gaten voor de aankondigingen en de kaartverkoop. Nog meer ontdekken? Onderzoek verder op umu.nl.

Terug