Haal de Oude Hortus in huis

Hortusplantjes krijgen nieuw onderkomen bij buren en medewerkers

Het Universiteitsmuseum Utrecht is gesloten vanwege een verbouwing en vernieuwing. Ook in de Oude Hortus vindt groot onderhoud plaats en worden de kassen gerenoveerd. De afgelopen weken is daarom hard gewerkt om de kassen leeg te maken. Veel planten overleven in de tuin, de oranjerie of zijn elders ondergebracht. Een deel van de planten is gisteren uitgedeeld aan de tuinvrijwilligers, medewerkers en de buren van het museum.

Tuinvrijwilligers, medewerkers en buren van het Universiteitsmuseum en de Oude Hortus konden gisteren een stukje hortus in huis komen ophalen. Het ging met name om kleinere vetplanten uit de kassen.

De belangstelling was groot. In verband met de coronamaatregelen was aanmelden verplicht en konden de plantjes op specifieke tijden coronaproof worden opgehaald bij het hek aan de achterkant van de Oude Hortus aan de Nieuwegracht.

De kassen worden geschilderd, krijgen nieuw dakglas en een deel van de kassen – de zogenaamde Westlandkas- wordt vervangen. In december 2021 is de renovatie van de kassen gereed.

Terug