Familiecolleges

Hoe onderzoek je…..iets wat je niet weet? Binnen de wetenschap zijn heel veel onderzoekers hier mee bezig, ieder in zijn of haar eigen vakgebied. Tijdens de familiecolleges onderzoek jij mee met onze onderzoekers van de Universiteit Utrecht! Ben jij klaar om samen met jouw familie nog dieper in de wereld van de wetenschap te duiken? Kom naar onze familiecolleges!

Familiecollege over bruinvissen (foto door Emma Pot)

Iedere maand een nieuw familiecollege
Iedere maand is er een andere onderzoeker, over een eigen onderwerp en met eigen vragen in het UMU. Wat vraagt de onderzoeker zich af? Hoe doet hij/zij onderzoek? Ga mee op onderzoek tijdens deze interactieve colleges voor de hele familie. Nieuwsgierig hoe iets zit? Stel dan ook vooral vragen, wie weet helpt je daarmee de onderzoeker aan nieuwe ideeën!

Agenda familiecolleges:
24 maart 2024 – Hoe onderzoek je hoe je mensen stiekem iets kunt laten doen? UITVERKOCHT!
28 april 2024 – Hoe onderzoek je dierentaal?

Koop je ticket!
Voor het bezoeken van een familiecollege koop je een los kaartje via onderstaande knop (het bezoek is niet inbegrepen bij het museumkaartje). Voor elke college zijn er een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus koop je kaartje snel want op=op. Je kunt ook aan het college deelnemen zonder een ticket regulier ticket voor het museum.

Help ons
Mocht jij zelf nou een leuk idee hebben voor een onderwerp? Mail dit dan naar j.a.w.dewit@uu.nl. Misschien wordt jouw onderwerp wel besproken in het volgende familiecollege.