Live event

Help het UMU in Sonnenborgh

Vernieuwen betekent ontwerpen, testen, aanpassen en nog eens testen. We willen natuurlijk graag dat jullie de nieuwe programma’s en interactieve onderdelen net zo tof vinden als wij. Dat kunnen we niet zomaar voor jullie bepalen, dus hebben we jullie hulp nodig! 

Op woensdag 8 juni 2022 zijn we te gast in het Spoorwegmuseum, een ander museum in Utrecht. Op deze dagen is het educatieteam in het museum aanwezig. Samen met je familie kun je verschillende onderdelen van de nieuwe programmering uitvogelen. 

Wat testen we?  

Klopt het? Gebruik je eigen hartslag en zorg ervoor dat het bloed op de juiste snelheid wordt rondgepompt. 

Je geld en je leven. Ga aan de slag met historische bronnen en ontdek waar mensen vroeger hun geld aan uitgaven. 

Mensen in beweging. Hoe kom je aan data om menselijk gedrag na te bootsen in een computermodel? Voer samen een gedragsexperiment uit, analyseer je opname en maak met je eigen data een simulatie van een mensenmassa. 

Crowd simulation tafel. Het is druk in de stad. Verplaats de obstakels en los zoveel mogelijk knelpunten op. 

Mysterybox. Jullie gaan zelf op onderzoek uit. Hoe kunnen jullie erachter komen wat de inhoud is van de hermetisch gesloten mysterybox? 

Let erop dat je je wel moet aanmelden voor de dag én dat de testdag geschikt is voor families met kinderen tussen 8-14 jaar. Aanmelden kan via het onderstaande formulier (er is een maximaal aantal deelnemers, je krijgt bericht voor deelname).

testen yipp
Welke dagen wil je een interactie komen testen?
Mag het UMU je voor de opening benaderen voor andere testen? (Ergens in Utrecht, online of in het nieuwe museum)
Terug