Live event

Operatie Breinbreker

Speur mee in de wetenschapsshow van de Universiteit Utrecht! (8-12 jaar) 

Zijn dieren slimmer dan mensen? Hoe zag Utrecht er duizend jaar geleden uit? Hoe kunnen we mensen met schizofrenie helpen? Bestaan de Nederlandse stranden over honderd jaar nog? Bij de Universiteit Utrecht werken veel onderzoekers die dagelijks hun brein breken over dit soort moeilijke vragen. In de wetenschapsshow Operatie Breinbreker in TivoliVredenburg ontdek je op 30 april 2022 samen met hen de antwoorden!

Kraak de code

Tijdens de interactieve show vertellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht waar zij hun brein over breken en waarom. Dat doen ze samen met presentator Boy Vissers, bekend van Quest Junior. Maak je klaar voor een hoop spektakel en onverwachte momenten! Razende reporter Lieke gaat tijdens de show op bezoek bij onderzoekers bij de universiteit. En neem je speurneus mee, want in de show zit een code verstopt… Kraak jij de code? Dan maak je samen met jouw familie kans op een prijs! 

Activiteitenprogramma 

Na de show kun je zelf aan de slag en nog meer te weten komen over onderzoek bij de Universiteit Utrecht. Bestudeer bijvoorbeeld schimmels onder de microscoop, doe mee aan een quiz over robots of schuif aan bij de dinosaurustafel vol fossielen.

Praktische informatie 

Operatie Breinbreker is op zaterdag 30 april in TivoliVredenburg. Opening deuren 09:45. Het begint 10:30 en de verwachte eindtijd is 15:45.

Tickets 

Tickets zijn €3,00 voor kinderen t/m 12 jaar en €7,50 voor volwassenen. Je koopt de tickets hier.

Impressie

Benieuwd naar de vorige editie? Bekijk hier een impressie van Operatie Breinbreker 2020.

Klik hier voor meer informatie.

Terug