Live event

Operatie Breinbreker 

Speur mee in dé wetenschapsshow van de Universiteit Utrecht! 

Hoe bewogen dinosauriërs? Kan je je eigen geld maken? Hoe bepalen je hersenen wat je ziet? Bij de Universiteit Utrecht werken veel onderzoekers die dagelijks hun brein breken over dit soort moeilijke vragen. In de wetenschapsshow Operatie Breinbreker in TivoliVredenburg ontdek je op zondag 4 juni 2023 om 10.30 uur en 13.00 uur samen met hen de antwoorden!

Kraak de code
Tijdens de interactieve show voor kinderen van 8 tot 12 jaar vertellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht waar zij hun brein over breken en waarom. Dat doen ze samen met presentator Boy Vissers, bekend van Quest Junior. Maak je klaar voor een hoop spektakel en onverwachte momenten! Razende reporter Lieke gaat tijdens de show op bezoek bij onderzoekers op de campus. En neem je speurneus mee, want in de show zit een code verstopt… Kraak jij de code? Dan maak je kans op een prijs! 

Onderzoek het samen

Kom na de show naar het activiteitenplein en test allerlei activiteiten van het vernieuwde UMU (Universiteitsmuseum Utrecht)! Rolt de kegel omhoog of omlaag? Zweven jullie superzwevers even goed als plantenzaden? En wat ontdekken jullie aan echte dierenbotten? Vraag je van alles af, onderzoek het samen met het museum en krijg een voorproefje van het nieuwe UMU.

Tickets 
Tickets zijn €3,50 voor kinderen t/m 12 jaar en €8,00 voor volwassenen. Je koopt de tickets via de website van TivoliVredenburg.

Meer informatie

Benieuwd naar de vorige editie? Bekijk hier een impressie van Operatie Breinbreker 2022. Voor meer informatie ga je naar de officiële website van Operatie Breinbreker.

Terug