Live event

Open Tuinendag Utrecht

Op zaterdag 29 juni 2024 vindt de dertiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rond de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen dan hun poorten voor het publiek. Ook de Oude Hortus doet mee. De deelnemende tuinen zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout.

Optreden kamerkoor Decibelle

Kamerkoor Decibelle zingt op 29 juni om 11:30 en om 12:15 uur in de oranjerie liederen over de liefde voor de natuur, elkaar en een kind.

Ontmoet de tuinvrijwilligers

Onze enthousiaste tuinvrijwilligers zijn jaarrond aan de slag met het onderhoud van de Oude Hortus. Ieder heeft zijn eigen specialisme en favoriete plek in de kassen of de tuin. De vrijwilligers zien jaarrond de Hortus bloeien, groeien en ontwikkelen. Ook vandaag zijn ze aan de slag, zie jij ze aan het werk? Terwijl ze bezig zijn, kunnen ze je vertellen over hun ervaringen en verhalen van de Oude Hortus.

Lunchen in de Oude Hortus

Lekker lunchen in de Oude Hortus op Open Tuinendag? Bestel vooraf een picknickkrat met onderstaande inhoud. De kosten zijn € 15,- per volwassenen en € 10,- per kind.
Geef je bestelling vóór 21 juni door aan Museumcafé Ginkgo op info@vineyarduu.nl of 030 253 3105.

Hortus Picknick volwassenen
– Pain de Mer van Bakkerij Spelt
– Hummus I gegrilde groente
– Beemsterkaas I mosterdspread
– Krentenbol
– Mini tony chocolony
– Bio+ yoghurt met muesli in een weckpotje
– Chaufontaine plat water 0,5L
– Sapje van Schulpsap 0,2L

Hortus Picknick kind
– Boterhammetje met Twisted jam
– Boterhammetje met fair-trade hagelslag
– Appel
– Krentenbol
– Zakje chips
– Pakje appelsap

Meer informatie over passe-partouts en kaartverkoop

De deelnemende tuinen zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Vanaf woensdag 1 mei gaan de passe-partouts bij de VVV-Utrecht in de verkoop. Het programmaboekje is daar vanaf dat moment te krijgen en ook via de webshop van de VVV te bestellen. Een passe-partout kost € 15,- per persoon.

Kijk voor meer informatie over Open Tuinendag Utrecht op opentuinedagutrecht.nl

Terug