College

MuseumJeugdUniversiteit

Waarom heb jij geen vleugels?

Jij hebt, net als veel andere dieren, botten in je lijf. Als je skeletten bekijkt, lijken die vaak op elkaar. Zo zien de botten in jouw arm er bijna net zo uit als die in vleugels van vogels. En toch heb jij geen vleugels! Hoe kan dat? Bioloog Ben Nelemans onderzoekt hoe de wervelkolom van een kip zich ontwikkelt. Ontdek wat je hiermee kan leren over hoe jouw eigen lijf zich vormt. En waarom jij geen vleugels hebt.

Over de MuseumJeugdUniversiteit colleges

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het najaar van 2021 duiken we samen met wetenschappers én de Bibliotheek Utrecht in de wereld van skeletten en botten. Elk college start met een kort verhaal uit een boek uit de bibliotheek. Daarna vertelt een wetenschapper van de Universiteit Utrecht aan de hand van dat verhaal over zijn of haar eigen onderzoek.

Vier verhalen en vier onderzoeken: van het repareren van bot met een 3D printer tot het maken van skeletselfies met magneten. Onderzoek en ontdek zelf alles over botten in de vier colleges van UMU, hét onderzoeksmuseum van Nederland, en de Bibliotheek Utrecht.

Interesse? Inschrijven kan via de website van MuseumJeugdUniversiteit.

Terug