College

MuseumJeugdUniversiteit

Hoe kijk je dwars door iemand heen?

Hoe weet je of een enkel gebroken is of alleen gekneusd of misschien wel gescheurd? Dat kun je heel precies op een MRI foto zien! Best bijzonder eigenlijk: een kijkje in je lijf zonder er in te snijden. Onderzoeker Jannie Wijnen is er expert in. Zij vertelt hoe ze met magneten kleurenfoto’s en 3D plaatjes van de binnenkant van je lijf maakt. Bekijk samen met Jannie alle plaatjes en zoek de verschillen. Ontdek zo hoe je met deze plaatjes meer leert over hoe je lijf werkt.

Over de MuseumJeugdUniversiteit colleges

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het najaar van 2021 duiken we samen met wetenschappers én de Bibliotheek Utrecht in de wereld van skeletten en botten. Elk college start met een kort verhaal uit een boek uit de bibliotheek. Daarna vertelt een wetenschapper van de Universiteit Utrecht aan de hand van dat verhaal over zijn of haar eigen onderzoek.

Vier verhalen en vier onderzoeken: van het repareren van bot met een 3D printer tot het maken van skeletselfies met magneten. Onderzoek en ontdek zelf alles over botten in de vier colleges van UMU, hét onderzoeksmuseum van Nederland, en de Bibliotheek Utrecht.

Interesse? Inschrijven kan via de website van MuseumJeugdUniversiteit.

Terug