College

MuseumJeugdUniversiteit

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2022: College 4 van Universiteitsmuseum Utrecht

Hoe werken dieren samen?

Grote afstanden vliegen of rennen, nestjes bouwen, jongen voeden, jagen, eten zoeken. Dieren zijn er maar druk mee! Maar wist je dat dieren goed zijn in taken verdelen? Samen met onderzoeker Edwin van Leeuwen ontdekken we hoe dieren met elkaar samenwerken en hoe ze hier met elkaar over communiceren.

Over de MuseumJeugdUniversiteit colleges

Alle nieuwsgierige kids verzamelen! In het voorjaar van 2022 duiken we samen met wetenschappers in de wereld van dieren, hun botten, hun geschiedenis en hun gedrag. Per college vertelt een wetenschapper van de Universiteit Utrecht over zijn of haar eigen onderzoek.

Vier verhalen en vier onderzoeken: van de manier waarop dino’s leefden tot de vraag wat een dier nu eigenlijk is. Onderzoek en ontdek zelf alles in de vier colleges van het UMU, hét onderzoeksmuseum van Nederland, bij MuseumJeugdUniversiteit.

Het inschrijven voor de colleges is afgelopen maar is jouw interesse nou gewekt voor de volgende reeks? Houd dan onze nieuwsbrief in de gaten voor de volgende MuseumJeugdUniversiteit! Bekijk ook onze agenda voor meer activiteiten.

Bekijk de video

Terug