College

MuseumJeugdUniversiteit

Hoe worden dieren en planten supergoed in overleven in de natuur?

Kijk eens om je heen. Overal zie je verschillende dieren en planten. Sommige zijn supergoed in verstoppen of zijn zo groot of sterk dat dit helemaal niet nodig is! Dit komt door een proces wat we evolutie noemen. Maar wat is evolutie en hoe werkt het? Onderzoeker en wetenschappelijk directeur van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht Edwin Pos vertelt hierover in zijn college en neemt jullie mee op een reis door de tijd vanaf het begin van het leven op aarde tot vandaag!

Over de MuseumJeugdUniversiteit colleges.

In het najaar van 2022 duiken we samen met wetenschappers in de wereld van superhelden. Waarom vinden we superhelden zo cool? Hoe klinkt een superheld? Hoe worden dieren en planten supergoed in overleven in de natuur? En hoe word je zelf supergoed in iets?

Elk college start met de boekenkast van de bibliotheek. Welke boeken kun je over dit onderwerp lezen? Daarna vertelt een wetenschapper van de Universiteit Utrecht over zijn of haar eigen onderzoek. En na afloop kun je een boek lenen om zelf nog meer te ontdekken!

Onderzoek en ontdek zelf alles over superhelden in vier colleges van UniversiteitsMuseumUtrecht, hét onderzoeksmuseum van Nederland, en de Bibliotheek Utrecht.

Bekijk de video

Tickets verkrijgbaar vanaf 11 juni 2022.

Terug