College, Live event

Bevrijdingsfestival Utrecht 2021

Op 5 mei, tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht 2021, verzorgt het UMU een kindercollege. In het interactieve kindercollege ‘Vrijheden op de weegschaal’ vertelt wetenschapper Antoine Buyse over vrijheid en recht. Het college is bedoeld voor kinderen van 8 tot 14 jaar en is om 12.30 te volgen via de livestream.

Jij hebt recht op leven, vrijheid en veiligheid. Net als iedereen – dat is afgesproken in de Rechten van de Mens. Professor Antoine Buyse van de Universiteit Utrecht onderzoekt hoe deze afspraken werken. Welke rechten heb je? En wat gebeurt er als twee rechten botsen? Zoals toen scholen sloten vanwege corona: je hebt recht op gezondheid, maar ook op onderwijs! Welk recht vind jij belangrijker? Antoine is benieuwd naar jouw mening. Dus doe mee en laat je stem horen in dit interactieve college!

Stel alvast een vraag

Tijdens het kindercollege beantwoordt Antoine vragen die binnenkomen via de livechat. Maar heb je nu al een vraag in gedachte? Stuur ‘m alvast in. Wie weet wordt jouw vraag live gesteld tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht 2021. Klik hier om je vraag in te sturen.

Het interactieve kindercollege ‘Vrijheden op de weegschaal’ begint om 12.30. De Livestream kun je op 5 mei hier bekijken. Kijken jullie mee?

Terug