Zoek het uit!

Welkom bij ‘Zoek het Uit!’. Hier vind je alles om verder onderzoek te doen: vanuit je luie stoel, thuis of buiten. Ben jij nieuwsgierig en veel bezig met het ontdekken van nieuwe dingen? Dan zit je goed bij ‘Zoek het uit!’. 

Behalve de onderzoeken en experimenten op deze site, kun je ook aan de slag met het Zoek het uit!. Twintig wetenschappers én twintig toffe onderzoeksopdrachten, durf jij het aan? Lees, ontdek en leer meer!


Doe de test!

Heb jij het hele ‘Zoek het uit!’ boek onderzocht en wil je dit onderzoeksboek samen met ons nog beter maken? Doe dan snel mee aan de test. Tijdens deze test kom je er ook nog eens achter wat voor soort onderzoeker jij het meeste lijkt.

Lijk jij het meeste op een weetatleet, ben jij een ordebewaker of toch echt een ruimteracer. Doe de test en kom erachter.

Nieuwsgierig geworden?
Klik op onderstaande knop om de test te beginnen.


Evenementen en activiteiten

Wil je vragen stellen aan Utrechtse wetenschappers en horen wat zij te vertellen hebben, of misschien zelf ervaren hoe het is om onderzoeker te zijn? Check deze pagina voor evenementen en activiteiten van de Universiteit Utrecht die te maken hebben met wetenschap!

Lees verder...

Museum Agenda

Neem een kijkje in de agenda om te zien welke activiteiten er op de planning staan en waar jij aan deel kunt nemen!

Lees verder...