Medewerker Onderwijsrelaties en boekingen (0,7 fte)

Ken je de dynamiek van het onderwijs en houd je van snel schakelen, coördineren en van klantcontact? En zie jezelf werken op een bijzondere plek in hartje Utrecht? Dan zoeken wij jou!

Bij het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) aan de Universiteit Utrecht hebben we per direct plek voor een:

Medewerker Onderwijsrelaties en boekingen  (28 uur – 0,7 fte)

Het museum ondergaat een complete metamorfose: we worden hét onderzoeksmuseum van Nederland. Onze droom : iedereen wetenschapswijs! Over ruim een jaar opent het nieuwe UMU en jij kunt een belangrijke schakel zijn in deze innovatieperiode.

Op dit moment is het UMU gesloten ivm een grote verbouwing en museale vernieuwing.  We verzorgen de educatieprogramma’s nu op de scholen en na heropening ook weer in het museum.

In deze functie ben je (mede)verantwoordelijk voor de relaties met de docenten en scholen. Je bent hun aanspreekpunt en behandelt en coördineert aanvragen voor programma’s en bijeenkomsten voor het onderwijs (en voor reguliere bezoekers).

Het is een veelzijdige en zelfstandige functie waarin je ook verantwoordelijk bent voor de boekingen en planning van de educatieprogramma’s, de inrichting van het nieuwe boekingssysteem en de roostering van de publieksbegeleiders. Je bewaakt de klanttevredenheid en draagt bij aan het vergroten van herhaalbezoek van de scholen. In de toekomst behoort een uitbreiding van deze functie naar een rol bij de verhuur van onze ruimtes ook tot de mogelijkheden.

Je bent onderdeel van het team Marketing & Communicatie en werkt nauw samen met het team Publiek & Presentatie en het team Faciliteiten van het UMU. Je rapporteert aan het Hoofd Marketing & Communicatie.

Wat ga je doen?

 • Je bouwt mee aan de werving en het behoud van ons scholenrelatienetwerk door het onderhouden van bestaande relaties met docenten en cultuurbemiddelaars én gaat nieuwe relaties aan. Je maakt hierbij gebruik van ons CRM systeem.
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning, boekingen, facturatie en praktische organisatie van onze educatieprogramma’s, zowel in het museum, als op scholen en op andere locaties buiten het museum.
 • Je draagt zorg voor de inrichting van en het verwerken en actualiseren van de educatieboekingen in het reserveringssysteem.
 • Je stemt de wensen van de scholen af met de educatiecollega’s en maakt, indien nodig, samen programma’s op maat.
 • Je verwerkt de evaluaties van docenten en van onze publieksbegeleiders en gaat proactief aan de slag met eventuele voorvloeiende acties.
 • Je organiseert en plant trainingsbijeenkomsten voor de publieksbegeleiders,  klankbordgroepbijeenkomsten en netwerkbijeenkomsten voor docenten.

Wat breng je mee?

We zoeken iemand die klantgericht, representatief, proactief en punctueel is. Iemand die een kei is in organiseren en goed kan samenwerken met meerdere teams. Iemand die het leuk vindt om nieuwe en bestaande scholen en docenten aan ons te binden. Zowel door middel van het behandelen van aanvragen, het organiseren van bijeenkomsten als door middel van persoonlijk relatiebeheer.

Verder voldoe je aan de volgende punten:

 • Je hebt 2 tot 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een school of museum.
 • Je hebt MBO/HBO werk-denkniveau.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je werkt planmatig en bent administratief sterk.
 • Je bent communicatief, stressbestendig, doortastend en zorgvuldig.
 • Je hebt goede ICT-vaardigheden, zowel wat betreft het gebruik als de inrichting van software systemen.
 • Kennis en ervaring met verschillende softwarepakketten, zoals een CRM systeem, Smart Event Manager en Twelve is een pre.
 • Je hebt ervaring met en kennis van het onderwijs: je kunt je inleven in de behoeftes van scholen en bent enthousiast over het aanbod van het UMU.
 • Je kunt je uren over minimaal vier werkdagen verdelen.

Aanbod

Wij bieden een aanstelling voor de duur van een jaar met bij goed functioneren uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie voor 0,7 fte wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal €2.367,- en maximaal €3.196,- bruto per maand

Daarnaast mag je rekenen op 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. De focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst.

Met een groot en breed netwerk van wetenschappers ontwikkelt het Centrum voor Wetenschap en Cultuur public engagementprogramma’s, projecten en interne scholing en kennisdeling, onder meer via het WetenschapsknooppuntStudium GeneraleParnassos Cultuurcentrum en het Universiteitsmuseum Utrecht. Hiermee ondersteunt het CWC de ambities van de Universiteit Utrecht op het gebied van maatschappelijke impact. Bij het CWC werken 70 mensen in een regulier dienstverband en er zijn daarnaast veel stagiaires, studenten en vrijwilligers actief. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen zorgen voor een creatief en inspirerend werkklimaat. We werken flexibel en hybride op de mooiste plek van Utrecht, aan de Lange Nieuwstraat.

Aanvullende informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Anna-Maria Gobati, Marketing & Communicatie Manager (a.m.gobati@uu.nl of 06-23609912).

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en een curriculum vitae uiterlijk  27 mei.

Solliciteren →