Programmamaker publieksactiviteiten (0,8 fte)

Bij het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) aan de Universiteit Utrecht hebben we per direct plek voor een ervaren programmamaker publieksactiviteiten. Houd je van het bedenken en organiseren van een afwisselende en aansprekende programmering en activiteiten voor de familiedoelgroep? Ben je nieuwsgierig en vol passie over wetenschap? Én ben jij onze creatieve spin in het web, een echt organisatietalent? Dan zoeken we jou!

Direct solliciteren →

Functie

Vanwege de verbouwing zijn we op dit moment als museum gesloten, maar wél zichtbaar in de stad. We worden hét onderzoeksmuseum van Nederland. Jij kunt een grote rol spelen in deze innovatieperiode. Onze belangrijkste doelgroep is families met kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Gedurende de sluitingsperiode maken we voor hen wetenschapsprogramma’s en -activiteiten, in samenwerking met en op locaties van onze partners in de stad, zoals de Bibliotheek en TivoliVredenburg. Denk daarbij aan de collegereeksen van de Museum Jeugd Universiteit, de interactieve Hoe dan?! Familielezingen en de Museumnacht Kids.

Als programmamaker ben je verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en realiseren van bestaande en nieuwe programmering, activiteiten en samenwerkingen voor het museum. Wetenschapseducatie, onderzoekend leren, onze collectie en Utrechts onderzoek uit heden en verleden staan hierbij centraal. Straks werk je mee aan een spetterende heropening van het nieuwe UMU. En zodra het museum geopend is, werk je aan de programmering en activiteiten van het volledig vernieuwde museum en de Oude Hortus. Deze kunnen ook plaatsvinden op andere locaties in de stad.

In deze functie werk je nauw samen met tentoonstellingsmakers, conservatoren en de collega’s van educatie, marketing en communicatie. Ook werk je samen met andere programmamakers binnen het CWC.

Werkzaamheden/taken:

 • Je werkt zelfstandig én nauw samen met collega’s aan de inhoudelijke ontwikkeling, de organisatie, de uitvoering en evaluatie van de programmering en activiteiten, met name voor onze primaire doelgroep; families met kinderen van 8 tot 14 jaar.
 • Je bent verantwoordelijk voor het scouten en begeleiden van wetenschappers die bijdragen aan onze publieksactiviteiten.
 • Je signaleert en initieert verbindingen met (maatschappelijke) partners en podia in de stad.
 • Je treedt op als het aanspreekpunt voor zowel interne afdelingen als externe partners wanneer het gaat over publieksactiviteiten.
 • Je zorgt dat projecten volgens planning en binnen het budget uitgevoerd worden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de briefing en aansturing van de publieksbegeleiders.
 • Soms werk je ook mee aan andere publieksactiviteiten van het CWC.

Profiel

Je bent flexibel en pragmatisch en werkt goed samen in een team. Verder vragen we het volgende:

 • Je hebt aantoonbaar relevante werkervaring (minimaal drie jaar) op HBO-werk- en denkniveau, bij voorkeur in de museale of wetenschapscommunicatiesector.
 • Je hebt aantoonbare relevante (werk)ervaring met de doelgroepen van het museum en een visie daarop.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van wetenschappers met uiteenlopende onderzoeksonderwerpen voor de doelgroepen van het museum.
 • Je bent een kei in organiseren, hebt ervaring met projectmatig werken en je kunt goed verschillende projecten naast elkaar draaien, van idee tot uitvoering.
 • Je bent praktisch ingesteld; je kunt snel de kern uit wetenschappelijke thema’s halen.
 • Je hebt ervaring met samenwerken met diverse (culturele en educatieve) partners en doelgroepen.
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig.
 • Je bent creatief en oplossingsgericht, je werkt goed samen in een klein team.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden richting verschillende doelgroepen.
 • Je bent bereid om regelmatig buiten kantoortijden (avonden en weekenden) te werken.

Aanbod

Het betreft een dienstverband (0,8 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.836,- en maximaal € 4.474,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur  (CWC) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst. Het CWC is een centrale ontmoetingsplek voor wetenschap, cultuur en samenleving. Met activiteiten en expertise op het gebied van brede vorming, wetenschapscommunicatie en -educatie en cultuur draagt het CWC bij aan het profiel en de ambities van de Universiteit Utrecht voor onderwijs, onderzoek en maatschappelijke impact. Centraal daarbij staan de betrokkenheid van een breed publiek bij wetenschap (public engagement) en de brede vorming van studenten.

Bij het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) werken creatieve mensen, samen met wetenschappers en anderen, aan het onderzoeksmuseum van Nederland. Het UMU maakt het belang van wetenschap zichtbaar. Hierbij staan wetenschapseducatie en -communicatie centraal en maken we gebruik van de rijke collectie academisch erfgoed. Ook de Oude Hortus is onderdeel van ons museum. Met tentoonstellingen, evenementen en educatieve activiteiten en programma’s willen wij een breed publiek enthousiasmeren voor wetenschap. Onze ambitie is om na heropening jaarlijks 100.000 bezoekers te ontvangen.

Bij het UMU werken circa 30 mensen in een regulier dienstverband en zijn daarnaast veel publieksbegeleiders en vrijwilligers actief. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Meer over het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht? Kijk op: Publiek en wetenschap en Parnassos.

Aanvullende informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:
Anna-Maria Gobati (marketing & communicatiemanager UMU/CWC), via a.m.gobati@uu.nl of 06 23 60 99 12.

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Graag ontvangen we je motivatiebrief en een curriculum vitae uiterlijk 4 januari 2022.

Solliciteren kan hier →

De gesprekken vinden plaats op 20 en 24 januari (eerste ronde) en op 31 januari en 1 februari (tweede ronde).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Uiterlijk reageren op 4 januari 2022.