Waar of niet waar?

Ontdek hoe je goed onderzoek doet én hoe leuk dat kan zijn. Dit voorjaar biedt het UMU weer het gratis onderwijsprogramma ‘Waar of niet waar?’ aan. Lees meer over de actuele thema’s van de lessen.

Regio Utrecht

Voor basisscholen in de regio Utrecht organiseert het Universiteitsmuseum dit voorjaar opnieuw het gratis onderwijsprogramma ‘Waar of niet waar’.

Leerlingen van groep 5 en 6 ontdekken samen met de publieksbegeleiders van het museum hoe je goed onderzoek doet, én hoe leuk dat kan zijn. De publieksbegeleiders nemen een mysterieuze, knalgele koffer mee naar de school. In één uur tijd doet de groep samen met de publieksbegeleiders een onderzoek in de klas en wordt het antwoord op de onderzoeksvraag gezocht.

Er is keuze uit twee verschillende programma’s: ‘Opgestaan plaats vergaan’ of ‘Klimaatverandering’. Klik voor meer informatie op een van de onderstaande programma’s.

Van 9 mei t/m 10 juni 2022 kunnen twintig scholen weer deelnemen aan dit onderwijsprogramma. Het programma start altijd om 13.00 uur en duurt een uur.

De volgende dagen zijn nog beschikbaar:

  • 25 mei, 13:00-14:00
  • 3 juni, 13:00-14:00
  • 7 juni, 13:00-14:00
  • 8 juni, 13:00-14:00
  • 10 juni, 13:00-14:00

Wil je graag een programma boeken maar zijn jullie niet beschikbaar op de bovenste data? Neem dan contact op via reserveren.museum@uu.nl.

Let op! In het boekingsformulier kun je twee keer een voorkeursdatum doorgeven. Als het op meerdere dagen schikt kun je dit aangeven bij bijzonderheden.

Let op! Dit programma bevat digitaal lesmateriaal. Er is een device digiboard o.i.d.) nodig om dit af te spelen.

‘Waar of niet waar’ is tot stand gekomen in samenwerking met onderzoekers van de Utrecht Young Academy van de Universiteit Utrecht.

Terug naar overzicht

Terug