Terugblik 2020

Dit jaar is in vele opzichten een ander jaar dan anders. Er is enorm veel gebeurd en er zijn grote stappen gezet voor het nieuwe UMU. Blik samen met ons terug op 2020 in de onderstaande video.

2020

Het museum is dit jaar eerder gesloten dan verwacht, maar dat heeft niet tot een stilstand in het werk geleid. Ondanks alle omstandigheden hebben we veel kunnen doen. Alle medewerkers zijn – voornamelijk vanuit huis -hard bezig geweest met de vernieuwing, de nieuwe tentoonstellingen en plannen voor de komende jaren.

Verbouwing en vernieuwing

Dit jaar is de verbouwing van het museum begonnen. Tijdens de zomer is het museum leeggehaald en in september is de sleutel aan de aannemer overhandigd. Het museum verbouwt om in de toekomst meer bezoekers te kunnen ontvangen. Ook is het museum bezig met een vernieuwing om in 2022 hét onderzoeksmuseum van Nederland te zijn.

UMU digitaal en op pad

Daarnaast heeft het museum sinds dit jaar een nieuwe website. Daarop staat Museum Online, waar proefjes, filmpjes en quizzen staan. Ook is het Universiteitsmuseum dit jaar bij scholen, het Spoorwegmuseum, bibliotheken en het MuseumJeugdUniversiteit geweest.

Komend jaar

Met goede moed gaat het museum het volgende jaar in. Het werken aan de verbouwing en vernieuwing gaat door. Ook staan er nieuwe activiteiten op verschillende locaties gepland.

We hopen dat we in het nieuwe jaar weer snel kunnen genieten van al het moois dat de culturele sector ons allemaal te bieden heeft en wensen iedereen een hoopvol 2021!

Tot volgend jaar bij (online) activiteiten en anders, tot 2022 in ons nieuwe museum!

Terug