Gratis onderwijsprogramma ‘Waar of niet waar?’

Inmiddels zijn alle scholen weer begonnen. Het Universiteitsmuseum Utrecht kan dus weer langskomen op school om onderwijsprogramma’s te verzorgen. In oktober tot en met november biedt UMU het gratis onderwijsprogramma ‘Waar of niet waar‘ aan in de regio Utrecht. Met een mysterieuze gele koffer komen wij langs bij groep 5 en 6.

Samen onderzoek doen in de klas

Tijdens dit programma ontdekken leerlingen hoe je goed onderzoek doet én hoe leuk dat kan zijn. De groep doet samen met de begeleider onderzoek in de klas om het antwoord op de onderzoeksvraag te vinden. In de gele koffer zitten hints die de leerlingen helpen bij het vinden van het antwoord. Er is keuze uit twee verschillende programma’s: ‘Opgestaan plaats vergaan‘ of ‘Suiker‘.

Nieuw thema onderwijsprogramma

Opgestaan plaats vergaan‘ is een nieuw programma waarbij leerlingen onderzoek doen naar grondgebied. Waarom kunnen groepen mensen niet altijd in vrede op dezelfde plek leven? De leerlingen onderzoeken wanneer je de baas bent over een plek. Door een aantal situaties na te spelen, kunnen ze het antwoord op de onderzoeksvraag vinden.

Bij het andere programma, ‘Suiker‘, doet de groep onderzoek naar verschillende soorten suikers. Tijdens beide programma’s krijgen de leerlingen hulp van échte onderzoekers van de Universiteit Utrecht.

Nu te boeken

In het najaar van schooljaar 2020-2021 kunnen twintig scholen deelnemen aan het onderwijsprogramma. Het programma is nu al te boeken, maar let op vol = vol! Klik hier voor meer informatie over het programma.

Terug