Nieuw! Digilessen van het UMU

Botten onderzoeken, je eigen tanden bekijken en vergelijken of meer leren over het onderwerp humor. Dat doen leerlingen samen met de digilessen van het Universiteitsmuseum Utrecht. Om alle leerlingen kennis te laten maken met wetenschap, ook als musea of scholen dicht zijn, biedt het UMU nu digitaal lesmateriaal aan. De lessen kunnen leerlingen zelfstandig thuis, klassikaal op het digibord of via teams volgen.

Vanaf deze week zijn de digilessen te vinden via het kanaal van het Universiteitsmuseum Utrecht op LessonUp. Er zijn 5 modules voor het basisonderwijs en 1 module voor het voortgezet onderwijs. De komende tijd wordt het aanbod uitgebreid.

Digilessen onderzoekend leren

De interactieve lessen hebben allemaal het thema onderzoekend leren. Bedenk vragen, bespreek stellingen, onderzoek, experimenteer en presenteer. Leerlingen krijgen antwoorden op verschillende vragen en gaan creatief aan de slag met materialen. Maak samen schimmel of puzzel een bottenbeets in elkaar. Met de digilessen van het UMU wordt elke leerlingen een onderzoeker.

Benieuwd? Bekijk hier het aanbod.

Terug