Blik in het museum

Virtueel museum

Vanuit huis ons museum bekijken? Dat kan! Hieronder zie je enkele zalen uit het museum. Bekijk het Rariteitenkabinet, de tentoonstelling ‘Tot op het bot’ en het Jeugdlab! Ben je meer van het groen en de natuur? Bekijk de Oude Hortus!

Wij gaan verbouwen en vernieuwen. Deze zalen gaan geheel vernieuwd worden, geniet daarom nu nog van de virtuele beelden van het ‘oude’ museum!

Rariteitenkabinet

In het Rariteitenkabinet vind je allerlei bijzondere voorwerpen, zoals een draakje, kogelvissen en een afgietsel van het enorme gewei van een reuzeneland.

Tot op het bot

Een brilkaaiman, een walrus of een soepschildpad, ze hebben allemaal een ruggengraat, maar lijken ze verder nog op een mens? Het antwoord vind je in de tentoonstelling ‘Tot op het bot.’

Jeugdlab

In het Jeugdlab experimenteerde jonge onderzoekers met proefjes die te maken hadden met zien, ruiken, proeven, horen en voelen.

Oude Hortus

De Oude Hortus is een prachtige stilteplek in het hart van de stad. Een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de dag en geniet van de natuur en zon. Ook de hortus is net als het musem tijdelijk gesloten. We verzorgen de tuin goed in de tussentijd!

Terug