Live event

Weekend van de Wetenschap

Waan je in de wondere wereld van de Wetenschap. Op zaterdag 2 oktober 2022 opent de Universiteit Utrecht de deuren in het Utrecht Science Park voor jong en oud. Schuif aan bij minicolleges, doe mee aan experimenteren of volg een workshop! Het UMU is deze dag ook aanwezig om jouw prangende vragen te beantwoorden.

Onderzoek met ons mee – Activiteit

Lossen jullie de raadsels op? Rolt de kegel naar beneden of omhoog? Hoe zitten de touwtjes? Wie is de vlees-, plant- of alleseter? En kun jij meerdere dingen tegelijkertijd…? Onderzoek met ons mee en ontdek wat er straks in het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) te doen is!

Luchtig onderzoek – Workshop

In ons vernieuwde UMU zijn allerlei onderzoeksactiviteiten te doen. Vandaag een voorproefje: Luchtig onderzoek! Bedenk je eigen onderzoeksvraag, ga met allerlei materialen aan de slag en ontdek zelf hoe sterk lucht is!

Depottour

Tijdens het weekend van de wetenschap opent het museum de deuren van het depot! Ben jij benieuwd wat er schuilgaat achter deze deuren? Meld je aan voor de depottour op 2 oktober.

Over het Weekend van de Wetenschap
Weekend van de Wetenschap is hét gratis wetenschapsfestival voor iedereen van 8 tot 88 jaar! Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober openen techbedrijven, universiteiten en musea door heel Nederland hun deuren speciaal voor jou.

Het programma van de Universiteit Utrecht is in 2022 onderdeel van Utrecht 900 en de Utrecht Science Week.

Terug