Live event

Help het UMU in Sonnenborgh

Vernieuwen betekent ontwerpen, testen, aanpassen en nog eens testen. We willen natuurlijk graag dat jullie de nieuwe programma’s en interactieve onderdelen net zo tof vinden als wij. Dat kunnen we niet zomaar voor jullie bepalen, dus hebben we jullie hulp nodig!

In het eerste half jaar van 2022 zijn we vijf middagen te gast in Sonnenborgh, een ander museum in Utrecht. Op deze dagen is het educatieteam in het museum aanwezig. Samen met je familie kun je verschillende onderdelen van de nieuwe programmering uitvogelen.

Dag 1

Gedrag gespot
Ga aan de slag als gedragsonderzoeker. Hoe krijgen apen en mensen hun zin? Met aardig of onaardig gedrag?

Bouw een hartlongmachine
Puzzel zelf de hartlongmachine in elkaar. Zorg ervoor dat deze de functie van het hart en de longen over kan nemen tijdens een operatie. Welke materialen en aansluitingen heb je hier voor nodig?

YOUth onderzoek
Bij dit onderdeel doen we drie verschillende onderzoeken die ze ook gebruiken bij het YOUth, een groot onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen.

Let erop dat je je wel moet aanmelden voor de verschillende dagen én dat een museumjaarkaart verplicht is. Aanmelden kan via het onderstaande formulier. En wees er snel bij, want er kunnen maximaal vier gezinnen meedoen per dag.

testen yipp
Welke dagen wil je een interactie komen testen?
Mag het UMU je voor de opening benaderen voor andere testen? (Ergens in Utrecht, online of in het nieuwe museum)
Terug