Vernieuwing

Ontdek het museum op de UMU Familiedag

Op zaterdag 21 mei wordt er een speciale UMU Familiedag georganiseerd, in het kader van de Sharing Days. Het museum opent zijn deuren voor jou en je gezin (8 – 14 jaar).

De verbouwing is achter de rug en we hebben inmiddels de sleutel weer in handen. De opbouw van de vijf tentoonstellingszalen gaat van start. Maar voordat we hieraan beginnen organiseren we een Familiedag om jou en je gezin een sneak peek te geven van het opgeleverde museumgebouw. Benieuwd hoe de verbouwing is geweest? En waar we nu mee bezig zijn? Je kunt live meelezen in de blog

Natuurlijk is er op de Familiedag ook van alles te doen. In elke zaal ga je aan de slag en kun je ervaren hoe het is om als een onderzoeker aan het werk te gaan. Verdiep je in een bodemonderzoek, bekijk een echt hart van binnen of doe een experiment met de mystery box. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij en meld je hier aan voor deze dag. Scroll naar beneden in het overzicht om je in te schrijven voor een van de vier tijdsloten.

De toegangsprijs voor deze exclusieve rondleidingen is 20 euro per volwassene en gratis voor kinderen (Museumkaart niet geldig). De opbrengst komt geheel ten goede aan de restauratie van de blaschka’s.

Aanmelden →

Over de Sharing Days

Van 16 tot en met 22 mei vinden voor het eerst de Sharing Days plaats. Een week die volledig in het teken staat van bijzondere ontmoetingen op inspirerende plekken en waarin er diverse mogelijkheden zijn om bij te dragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht. Zo kan je niet alleen naar het Universiteitsmuseum, maar is het ook mogelijk om een film te kijken onder de sterrenhemel in de Botanische Tuinen of aan de slag te gaan met het digitaliseren van oude kaarten in de Universiteitsbibliotheek. Lees meer.

Terug